HABERLER
Atlas’ın Şubat sayısında ‘’En Güzel Kış Yürüyüş Rotaları’’ hediye
Atlas dergisi şubat sayısında okurlarına “En Güzel Kış Yürüyüş Rotaları” kitabı hediye ediyor. Bu özel ek Isparta’nın Davraz Dağı’ndan Ardahan’ın Çıldır Gölü’ne, Antalya’nın Tahtalı Dağı’ndan Rize’nin yaylalarına Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda güzergâha yer veriyor, kışın en çok yakıştığı coğrafyaları ayrıntılı rota bilgileri ve fotoğraflarla tanıtıyor.

Derginin bu ayki kapak dosyası ise “Ateş Topraklar” başlığıyla Bitlis’in çarpıcı coğrafyasını konu alıyor. Nemrut’tan Süphan’a ilin volkanlarını gezen Atlas Van Gölü kıyılarını, karlı köyleri, ilin her köşesine yayılmış kültür varlıklarını ziyaret ediyor ve okurlarına en güzel fotoğraflarla ayrıntılı bir Bitlis dosyası sunuyor.

KKTC’nin Karpaz Yarımadası tüm Akdeniz’in en sakin, en iyi korunmuş bölgelerinden biri. Karpaz’ın güzellikleri derginin bir diğer konusu. Kayseri’nin Koramaz Dağı’nın kayalıklarına oyulmuş yeraltı kentlerinin keşfi, Fransa’nın lavanta tarlalarıyla ünlü bölgesi Provence, Güney Afrika’nın büyüleyici Draken Dağları Atlas’ın diğer başlıkları.