HABERLER
Tempo Nisan'da kapağına internet yasaklarını taşıdı

Tempo, Nisan sayısında kapağına internet yasaklarını taşıdı. Yazar Erdal Güven, “Twitter’ı kapatanlara ne oldu?” sorusunun peşine düşerken, you tube ile ilgili son gelişme ve internet yasaklarının sosyal medyada nasıl görüldüğü de dergide yer aldı.
Tempo ayrıca nisan sayısında 17 Aralık’taki ‘rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonuyla hayatımıza giren ve telaffuzu hayli zor miktarların ne kadar alan kapladığını ve bu meblağlarla ne yapılabileceğini info grafiklerle görselleştirdi; böylece 100 dolar, 1 milyon dolar, 100 milyon dolar, 1 milyar dolar 1 trilyon doları ‘canlandırdı’.
Dergi, bugün mesleklerinde çok iyi yerlere sahip Ayşe Arman, Beste Bereket, Kerem Gönlüm, Jehan Barbur,Maksut Aşkar’ “Siz küçükken dünyanız nasıldı?” diye sordu, ünlülerin çocukluk fotoğrafları eşliğinde yılları geri sardı.
Ayrıca yeni seçilen belediye başkanlarına ilham vermek için harekete geçen dergi, gezi programı yapımcısı Ayhan Sicimoğlu, emekli büyükelçi Yalım Eralp, yazar Ali Boratav, foto muhabir Coşkun Aral,Labofem’in kurucusu Fem Güçlütürk, gezi programı yapımcısı Gülhan Şen ve CHP milletvekili Şafak Pavey’den oluşan bir jüri kurdu ve onlara dünyada en çok imrendikleri şehirleri anlattırdı.
Bu arada dergide Emma Stone, mobil uygulama BiTaksi’nin CEO’su Nazım Salur röportajları, özel okullar dosyası yer alıyor. Tempo dergisinin nisan sayısında iki de çok özel eki var. İlki, şubat ayından bu yana iki ayda bir dergiyle dağıtılan Tempo Kitap; diğeri ise Şirketlerin Sosyal Sorumluluk Projeleri. Vedat Türkali son kitabı Bitti Bitti Bitmedi’yi ilk kez Tempo Kitap’a anlatırken, Nermin Bezmen, ‘Kurt Seyit ve Shura’ kitabının dizi uyarlamasını değerlendiriyor. Tempo Kitap’ta ayrıca Cevat Çapan, Shakespeare’i yazıyor, Ayfer Tunç, Gülten Dayıoğlu, Lidia Yuknavitch, Jon Ronson, Orhan Veli Kanık ve çocuk edebiyatı yer alıyor.