HABERLER
Tempo Travel egzotik sahillerde
Üç ayda bir yayımlanan seyahat dergisi Tempo Travel, yaz sayısında okurlarını egzotik sahillere götürüyor.Tempo Travel, ihtişamlı kumsalları ve turkuvazda süzülen yelkenlileri ile yeryüzünde bir cenneti andıran Zanzibar Adası’ndan, kapitalizmle flört eden çarpıcı Küba’ya uzanıyor; iki bölge özelinde de madalyonun “turistik” olmayan kısmına bakmayı da ihmal etmiyor. Sicilya’nın kuzeybatısı ise “egzotik ve baharatlı bir kokteyl” tadında dergi sayfalarında yerini alıyor.

Dergi, Jules Verne ile başladığı “Yazarlarla Eski Moda Seyahatler” dizisine, yeni sayısında Amerikan edebiyatının büyük ismi Ernest Hemingway ile devam ediyor. Kendi efsanesini yaratmış bu önemli adamın izini içki içtiği masalar, arşınladığı sokaklar ve kitaplarını yazdığı mekânlarda sürüyor.

Derginin yer verdiği dikkat çekici konulardan bir diğeri, Amazon yağmur ormanlarındaki üç haftalık bir macera. Dokuz ülkeye yayılan devasa cangılın içindeki minicik bir noktaya; Brezilya-Peru-Kolombiya sınırlarının kesiştiği noktadaki Leticia ve civarına odaklanan yazı okurlara başka bir dünyayı gösteriyor.

Eğlenceli bir başlık olarak ise İspanya’nın Buñol kasabasında yapılan domates festivali La Tomatina göze çarpıyor. Dünyanın en büyük yemek savaşına hazırlık rehberi meraklısı için hayli faydalı!

Tempo Travel’da başka neler var?


- Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta 48 saat
- Likya uygarlığının izinde Patara, Ksanthos, Saklıkent ve Kayaköy
- Efsunlu kıyıları ve bir “dışarlıklı”nın notlarıyla Foça
- Acemiler için cruise gemisi rehberi
- Ve iştah açan bir Boston lezzet haritası!

Derginin bu sayısında iki adet de ücretsiz eki var. Bursa ve Çorum ekleri, tarihi, sosyal ve kültürel içerikleri ile arşivlerde yerlerini almaya aday.