HABERLER
Afyon'un saklı lezzet hazineleri 38°30° markasıyla görücüye çıktı
Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın, Afyonkarahisar’ın Tazlar köyünde kurduğu 38°30° Çiftliği’nin ürünleri İstanbul’da Borusan Müzik Evi’nde düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. 38°30° Çiftliği Genel Koordinatörü Kıvılcım Pınar Kocabıyık’ın ve HELLO! dergisinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Afyon’un saklı kalmış lezzet hazineleri ve İtalyan ustaların elinden çıkma peynirler lezzet uzmanlarının beğenisine sunuldu.
18 Eylül 2018, İstanbul. Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık tarafından Ayfonkarahisar’ın Tazlar köyünde kurulan 38°30° Çiftliği’nin ürünleri, İstanbul’da düzenlenen özel bir gecede tanıtıldı. Ünlü Şef Carlo Bernardini’nin hazırladığı menüyle sunulan seçkin ürünler davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.
38°30° Çiftliği Genel Koordinatörü Kıvılcım Pınar Kocabıyık gecede yaptığı konuşmada, “38° 30° Çiftliği’nde en sağlıklı ve en lezzetli süt ürünlerini elde etmek ve bu tatları uzun yıllar koruyup gelecek nesillere ulaştıran örnek bir çiftlik yaratmak hayaliyle yola çıktıklarını” belirtti. Bu amaçla, çiftlikte endüstriyel üretimden uzak durduklarını ve sürdürülebilirliğe önem verdiklerini vurgularken, ürünlerin “katkı maddesi kullanmadan ve sadece kendi hayvanlarının sütlerini kullanarak” hazırlandığının altını çizdi. Konuşmasında aynı zamanda bölgesel kalkınmaya katkıda bulunduklarına değindi ve “Yöresel lezzetleri, yöresel üretim yöntemlerini korumayı, sahip çıkmayı ve sürdürmeyi hedefliyor; bu doğrultuda coğrafi işaret süreçlerini sürdürüyoruz” dedi.
38°30°’un Ürün Yelpazesi Zengin!

Adını bulunduğu yerin koordinatlarından alan çiftlik Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın Tazlar köyündeki 2.000 dönümlük arazisinde kuruldu. Örnek bir çiftlik kurarak babası Asım Kocabıyık’ın doğduğu yörenin kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Ahmet Kocabıyık bu amaçla yatırımı gerçekleştirdi.
Bugün yaklaşık 450 hayvanın bulunduğu çiftlik zengin bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor. Çiftlikte Burrata, İnek Mozzarella, Manda Mozzarella, Scamorza, Ricotta, Kırka, Tazlar ve Dadak peynirlerinin yanı sıra manda yoğurdu, manda kaymağı, manda sucuğu ve pastırması üretiliyor. Tesiste Afyonlu kadınlar ve gıda mühendisleri görev yapıyor.
Çiftlik sürdürülebilirlik prensipleri temelinde üretim yapıyor ve endüstriyel üretimden uzak duruyor. Hayvanlar çiftlikte üretilen yemlerle besleniyor ve ürünler buradaki hayvanların sütlerinden hazırlanıyor. Yapay gelişim hormonları ve katkı maddeleri kullanılmıyor.
38°30° ürünleri önde gelen seçkin restoran ve beş yıldızlı otellerde bulunuyor. Ürünler halen Macrocenter ve Carrefour Gurme ile seçili Migros ve Carrefour mağazalarında satılıyor.
Bölge insanına istihdam olanağı yaratan çiftlik aynı zamanda Afyonkarahisar’da bir anlamda yok olmaya yüz tutan manda yetiştiriciliğinin, dolayısıyla manda kaymağı ve manda yoğurdu geleneğinin tekrar canlanmasına da katkıda bulunuyor.
38°30° Çiftliği ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.38-30.com/ adresinden alabilir ve bizi İnstagram’da 3830ciftligi hesabından takip edebilirsiniz.