HABERLER
Genç Aslanlar Akmerkez'de Yarıştı!

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali Türkiye temsilcisi Doğan Burda Dergi ile Reklamcılık Vakfı’nın, Akmerkez sponsorluğunda ve ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Cannes Lions Genç Aslanlar Yarışması Türkiye Elemeleri 10 - 16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Reklamverenler Derneği ve Getty Images Türkiye’nin de destek verdiği, basın sponsorluğunu TEMPO Dergisinin üstlendiği yarışmaların basın, film, siber, medya ve pazarlama dallarında kategori birincisi seçilen ekipler 21-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festival’deki benzer yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecekler.

Doğan Burda Dergi’nin davetlisi olarak Cannes Lions’a gidecek birinci seçilen ve ikişer kişiden oluşan ekiplere Akmerkez’de genç yaratıcılar için yeni hizmete sunulan Young Lions Zone’da jüri üyeleri ve sektörün önde gelen isimleriyle Cannes öncesi mentorluk verilecek.

TÜRKİYE ELEMELERİ SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN EĞİTİM İLE BAŞLADI
Genç Aslanlar Türkiye Elemeleri 2015 28 yaş ve altı yaratıcıların, 30 yaş ve altı pazarlamacıların katıldığı, sektöründe önde gelen isimleriyle gerçekleşen eğitimle start verdi. Basın kategorisinde Karpat Polat ve Kerem Özkut, Film kategorisinde İlkay Gürpınar ve Can Faga, Siber kategorisinde Alemşah Öztürk, Medya kategorisinde Banun Erkıran, Genç Pazarlamacılar kategorisinde Teoman Tuğsuz ve Tuğyan Çelik yarışma öncesinde katılımcıları şampiyonluğa götürecek püf noktalarını paylaştı. Geçmişte festivalde tamamlanmış çalışmalar, uygulanması gereken stratejiler, yarışmanın içeriği ve kurallarının konuşulduğu eğitim programı, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

200’DEN FAZLA GENÇ PROFESYONEL YARIŞTI
Akmerkez’de gerçekleştirilen Genç Aslanlar Türkiye elemelerinde, genç pazarlamacılar kategorisinde 17 ekip, basın kategorisinde 41 ekip, film kategorisinde 27 ekip, medya kategorisinde 33 ekip, siber kategorisinde 18 ekip olmak üzere 5 kategoride 136 ekip toplamda 272 genç profesyonel yarıştı.

10 - 16 Mart tarihlerinde yapılan jüri değerlendirmelerinin ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile bu sene katılmak için değil, kazanmak için Türkiye’yi temsilen Cannes’da yarışmaya hak kazanan ekipler açıklandı.


ZORLU BRIEFLER
‘Genç Pazarlamacılar’ kategorisinde yarışan ekiplerden, günümüzde büyük miktarlara ulaşan yiyecek israfı hakkında farkındalık yaratacak, kendi markalarıyla bağ kuracakları bir iletişim briefi hazırlayıp jüriye sunmaları istendi.

‘Basın’ kategorisinde yarışan ekiplerden, ‘Atatürk Kitaplığı’ için gençleri kütüphanelere çekecek, onlarda okumaya ilgi uyandıracak bir basın ilanı hazırlamaları istendi.

‘Film’ kategorisinde yer alan ekiplerden ise, insanların bisiklete binmeyi sadece eğlence ve spor aracı değil, aynı zamanda pratik bir ulaşım yöntemi olabileceği konusunda farkındalık yaratacak 60 saniyelik bir film çekmeleri istendi.

‘Medya’ kategorisinde yarışan ekiplerden, “İZEV” (Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı) İstanbul’un bağış gelirlerini artırmak amaçlı bir kampanya fikri geliştirmeleri ve inovatif bir medya stratejisi hazırlamaları istendi.

‘Siber’ kategorisi ekipleri ise, dijital dünyadaki kadınlara yönelik tacize ilişkin farkındalık yaratacak sosyal medya kampanya stratejisi ve sosyal medya platformlarına ilişkin uygulama fikirleri geliştirmeleri istendi.


MÜTHİŞ JÜRİ
Dereceye giren ekipleri, Melda Barkın, Kurtcebe Turgul, Banun Erkıran ve Alemşah Öztürk’ün jüri başkanlığı ile birlikte aşağıdaki jüri üyeleri belirledi:

Genç Pazarlamacılar Jüri Üyeleri
Melda Barkın - Leo Burnett
Şükrü Dinçer - Unilever
Serfinaz Altun - Idea Bakery
Barış Gökpınar - Turkcell
Gökhan Erol - Medina Turgul

Basın & Film Jüri Üyeleri
Kurtcebe Turgul - Medina Turgul DDB
İlkay Gürpınar - TBWAİstanbul
Can Faga - Lowe
Kerem Özkut - Concept
Can Pehlivanlı - Y&R

Medya Jüri Üyeleri
Banun Erkıran - People Communications
Kurtcebe Turgul - Medina Turgul DDB
İrem Öğüdücü - OMD
Tuğyan Çelik - TBWA\İstanbul
Banu Tekin Işıltan - Mec Global
İnanç Dedebaş - Starcom



Siber Kategori Jüri Üyeleri
Alemşah Öztürk 41? 29!
Viktor Kuzu - BLAB
Can Faga - Lowe
Muzaffer Malkoç - IGOA
Umut Özsayar - Kompüter


VE KAZANANLAR
Genç Pazarlamacılar Kategorisi
1. Nilay Gözegir - Gizem Erbaş / Unilever
2. Melis Sarıoğlu - Leyla Bumin / Vodafone
3. Şeyda Morran - Alperen Özkan / Algida

Medya Kategorisi
1. Hande Civan - Ecem Böke / Mindshare
2. Büşranur Ulus - Çiğdem Erdem / People Initiative
3. Yasemin Diker - Gizem Açıkgöz / Carat

Film Kategorisi
1. Emre Toraman - Tufan Ezgeç / Frög
2. Can Yıldız - Melik Atalay / Team Red
3. Gökhan Buluk - Kerem Tüten / Medina Turgul DDB

Siber Kategorisi
1. Elvan Deniz - Kerem Çeteci / Mccann İstanbul
2. Deniz Makal - Deniz Dayıoğlu / 41?29!
3. Erdem Ömür - Onur Koyuncu / Revolvia

Basın Kategorisi
1. Tuğba Özcan - Osman Nadir Aydın / Lowe İstanbul
2. H. Hilmi Öztürk - Arif Ok / New & Old
3. Burçin Perçin - Sevil Şimşek / Alametifarika