HABERLER
GEO TÜRKİYE Mayıs sayısı bayilerde!
GEO Türkiye Mayıs 2014

GEO Türkiye, Mayıs sayısı Afrika’nın kalbine bir yolculuk adeta. “Siz onları göremezsiniz, onlar kendilerini isterse gösterirler ancak” diyor, Afrika leoparlarını iyi tanıyan fotoğrafçı Greg du Toit. Bu utangaç kedileri en doğal hallerinde GEO için fotoğrafladı. Avlanırken, saklanırken hatta uyurken! Seyyah Bora Mutlu ise, Uganda yağmur ormanlarında, Afrika’nın hayat damarları Mbamba Bataklığı, Kibale ve Bwindi Milli Parkı’nda goril ve şempanze kolonilerinin peşine düştü. Gümüşsırtlı, Kolobus maymunu ve diğer şempanze türlerini radarına aldı. Fotoğrafları Deniz Ergene çekti.
100. doğumgününü kutladığımız şair Orhan Veli’yi ise bir başka şair Refik Durbaş kaleme aldı. Yaşayan en büyük Türk şairleri arasında yer alan Durbaş, Veli’nin az bilinen, gözden kaçan yanlarını kaleme aldı.
Atina ve Amsterdam. Müzeleri, insanları ve tarihi ile bu iki şehir hakkında detaylı bilgi GEO Türkiye’de.

Derginin bu ay okurlarına muhteşem bir de hediyesi var: Gurme Seyahat Trendler kitabı GEO ile birlikte herkese ücretsiz. En trend gurme seyahat adresleri, yemeğe dair görmeniz gereken harika destinasyonlar, asla atlamamanız gereken restoranlar, ünlü şeflerin restoranları, şeflerin ve gurme yazarlarının önerileri hepsi bu kitapta.