HABERLER
Tempo Travel'ın sonbahar sayısı çıktı!
Norveç’in masal kitaplarından fırlamış Lofoten Adaları’ndan, Kızılderili rezervasyonlarına, Trakya’nın yemyeşil orman yollarından Londra lezzet duraklarına, bu sayımız yine çok renkli, çok çeşitli!

KIŞ RÜYASI

Hayranlıkla karışık bir ürkme hissi veren bir coğrafya! Norveç’ten derin bir fiyortla ayrılan Lofoten Adaları, Norveç Denizi’nin buz gibi sularının içinde yükseliyor. Kırmızı balıkçı kulübelerinden oluşan şirin kasabalara uzanıyoruz.

KIZILDERİLİ ÜLKESİ
Kızılderililer sizin için kim? Western filmlerinde donup kalmış tarihi karakterler mi? Yoksa günümüzde alkol ve kumar sorunu yaşayan dejenere yerliler mi? Kovboy filmi ve haber bülteni klişelerini unutun. Kendi yasalarıyla yönetilen Kızılderili rezervasyonlarına gidiyoruz.
LEZİZ LONDRA
Sokaklarında 200’den fazla dilin konuşulduğu bir şehir düşünün. Londra’nın etnik çeşitliliğini mutfakta aradık. Bir “yeni yerli”nin yardımıyla pazarlardan çıkıp lokantalara giriyor, pub’larda mola veriyoruz.

DERİN TRAKYA
Avrupa’nın Asya’ya yanağını uzattığı yerde, ağaçlardan başka hiçbir şeyin görülmediği daracık orman yollarında, Istrancalar’dayız. Geride bıraktığımız lastik izini ancak “arapsaçı” kelimesi tarif edebilir!

BU NASIL GÜZELLİK!
“Böyle bir güzellik dünyaya ait olamaz” dedirten bir doğa, 21’inci yüzyıla olduğu gibi taşınmış ortaçağ kentleri, köyleri, kasabaları… Hırvatistan kıyılarında kaybolalım mı?