İş dünyasının geleneksel buluşma noktası CEO Club çatısı altında düzenlenen “Büyüme ve İstihdam Zirvesi,” Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin sektör temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda, büyüme ve istihdam konularında atılacak adımlar ele alındı.
18 Mayıs 2017 – Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen geleneksel CEO Club toplantıları, Hemington ve Ziraat Leasing co-sponsorluğunda “Büyüme ve İstihdam Zirvesi” temasıyla, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen sektörlerinin temsilcilerini biraraya getiren Zirve, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ’ın açılış konuşmaları ile başladı.
Hilton İstanbul Bomonti Hotel ev sahipliğinde gerçekleşen zirvenin açılış konuşmalarının ardından kendi sektörlerindeki son durumları değerlendiren Demir ve Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Fuat Tosyalı, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, büyüme ve istihdam konularında daha etkin ve hızlı adımlar atmak için hükümetle eşgüdüm içerisinde çalışmanın önemine dikkat çekti.
“Dijitalleşme yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratacak”
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dijital nüfusun hızla arttığını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, “Hayatın her alanı dijital dünyaya göre şekillenirken, iş dünyası da teknolojideki gelişmelerden doğrudan etkileniyor. İstatistikler 2005 yılında dünya ekonomisinin sadece yüzde 15’i dijital iken, bu rakamın 2015 yılında yüzde 22’ye ulaştığını gösteriyor. 2020 yılında ise dijital ekonominin küresel ekonominin yüzde 25’ini oluşturması bekleniyor. Şirketler akıllı teknolojiler sayesinde büyüme, verimlilik, kârlılık ve rekabet potansiyellerini artırırken; dijitalleşme yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratıyor. Dijitalleşme çağı, belki de henüz adı bile duyulmamış işlerde kalıcı olmak için hızla yeni beceriler edinmeyi ve bu becerileri daha sık kullanmayı gerektiriyor. OECD tarafından Haziran 2016’da yayımlanan Dijital Ekonomi Raporu’nda bugünün çocuklarının yüzde 65’inin çalışma hayatına başladıklarında henüz keşfedilmemiş işlerde çalışacakları belirtiliyor. Dijitalleşmenin en hızlı ve fazla yaşandığı perakendecilik sektöründe internet üzerinde ticaretin pazar payı her geçen yıl katlanarak artmaya devam ederken, bu alanda oluşan istihdam imkanı da binlerce kişinin iş sahibi olmasını sağlıyor. Dijitalleşme, bir yandan ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı, bir yandan da işletmelerin ve kamu kurumlarının konumu açısından sürdürülebilirliğin ve istihdamın garantisi olacak. Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, bireylerin olduğu kadar işletmelerin ve kamu kurumlarının da telekomünikasyon ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştiriyor ve uyguluyoruz. İşletmelerin her zaman ve her yerde tek ‘dijital iş ortağı’ olarak aynı çatı altında sunduğumuz çözümlerle, dijital bağlantılı yaşamı onlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, dijitalleşmenin Türkiye’nin tamamını, her bireyi, her evi, her kurumu, özetle her hayatı kapsaması için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.